Thuiszitten, laatste column BPS

Thuiszitten, wat gaan we doen?
Mijn laatste column als voorzitter BPS

Passend onderwijs betekent niet dat de leerling (weer) in de school behoort te passen, maar dat het onderwijs zodanig passend wordt gemaakt, dat de leerling blijft leren.
Lees meer…

Rechtszaak slecht idee

Hoogbegaafdheid een handicap? Kijk liever naar het systeem!
[deze tekst schreef ik namens de begaafdheidsprofielscholen]

Juriste Fleur Terpstra wil begaafdheid tot handicap laten verklaren. Een slecht idee. Het is beter dat de school zich aanpast.
Lees meer…

Verbinding

Verbinding

Als regelmatig gebruiker van het openbaar vervoer mag ik het gedrag van de mens in die omgeving graag observeren. Het is genoegzaam bekend dat 90% van de reizigers zich over de smartphone buigt.
Lees meer…

Ruimte voor een 'leerbouwwerk'

“Ik denk daar niet over na”, was het antwoord van een jonge leerkracht op mijn vraag hoe het onderwijs er over 10 jaar uit zou zien. We bespraken met het team het programma van eisen voor hun nieuw te bouwen schoolgebouw. Dat antwoord verraste me. Lees meer…

Anders vasthouden

In mijn rol als bestuurslid van de vereniging Begaafdheidsprofielscholen (BPS) bezoek ik met regelmaat onze scholen, o.a. in het kader van de vierjaarlijkse visitatie. Tijdens die bezoeken doe ik met veel plezier nieuwe inzichten op, die ik vervolgens in de vorm van een column vastleg. Zo ook deze.

Lees meer…